Vijesti i reakcije

RATNI BUBNJEVI I PAROLE NA SOKOCU

RATNI BUBNJEVI I PAROLE NA SOKOCU

U mjestu Kaljina koje se nalazi u općini Sokolac, osvanuo je plakat s likom Ratka Mladića na kojem je obučen u uniformu Vojske Republike Srpske, uz sramnu poruku.

Na plakatu je napisana i uznemirujuća poruka koja pokazuje kako pristalice i dalje veličaju ovog ratnog zločinca i vode se njegovom “politikom”.

“Granice se krvlju crtaju i prekrajaju, a otadžbina brani svim snagama. Nije mrtav vojnik ako život da braneći otadžbinu, mrtav je ako izgubi svoje vjekovno ognjište”, piše na plakatu.

Plakat je postavljen na putu iz pravca Rudog prema Sarajevu.

Podsjetimo, Mladić je prošle sedmice na Haškom sudu osuđen na doživotnu kaznu zatvora za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona ili običaja ratovanja. Presuda je izazvala burne reakcije, a u nekoliko gradova Republike Srpske i Srbije organizovani su skupovi podrške ovom ratnom zločincu.

preuzeto: klix.ba

Ovakav transparent, platak, natpis i sadržaj s bošnjačke strane bili danas već tema Strazbura, Brisela, i svakog mogućeg medija u regionu. Da li će mediji ovaj plakat prenijeti onako kako treba danas te ga osuditi na sve načine?

Da li će se sprovesti istraga čiji je ovo plakat?

AntiDayton pokret

RATNI BUBNJEVI I PAROLE NA SOKOCU
Komentari
Na vrh
X