Vijesti i reakcije

PROTUZAKONITO OBJAVLJENA VIJEST DA JE NASERU ORIĆU UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

PROTUZAKONITO OBJAVLJENA VIJEST DA JE NASERU ORIĆU UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

 DANAS JE PROTUZAKONITO OBJAVLJENA INFORMACIJA O DRUGOSTEPENOJ PRESUDI NASERU ORIĆU KOJOM MU SE UKIDA PRVOBITNA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA…

Ko je odgovoran za puštanje ove informacije koju su objavili mediji i mnogi portali? Kako je moguće da mediji imaju ovakvu informaciju kada službena pismena zabilježka na ovu temu koju treba da dobije Naser Orić uručenu na svojim vratima, ustvari nije dobio?

Ko to ima pravo objaviti takvu vijest koju još zvanično nije dobila ni braniteljica Nasera Orića, Lejla Čović? Kakve su to igre i ko smije uopšte bez ikakve argumentacije da objavi ovako škakljivu i veliku vijest bez dokumenta. Međutim, recimo i da je čak ova informacija istinita, ko ima pravo objaviti vijest bez zvanične press konferencije i bez dokaznog dokumenta kako bi krivooptuženi saznali presudu putem medija?

Ovo je dokaz, da Sudstvom i Tužilaštvom vrlo moguće haraju oni koju su do juče vršili agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu ili imaju jako dobre kontakte u toj instituciji u kojoj se evidentno može sve osim očekivati pravno i pravedno djelovanje.

AntiDayton pokret će do kraja ispratiti ova dešavanja i kršenje zakona na ovako bezobrazno perfidan i podmukao način te izvještavati o tome kako se od boraca, komandanata i generala odbrane naše Domovine prave zločinci pa i montiranim procesima! 

AntiDayton pokret / Nihad Aličković 

Prenosimo u cjelosti jedan od portalskih natpisa, NEZAVISNE.BA:

SARAJEVO – Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je odluku kojom ukida oslobađajuću presudu ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću, saznaje Srna.

Iz izvora bliskih pravosuđu BiH saznaje se da je uvažena žalba tužioca Miroslava Janjića u predmetu “Naser Orić” u vezi sa neusklađenošću javno objavljene i napisane presude.

Orićev advokat Lejla Čović nije odgovarala na pozive Srne.

Sud BiH izrekao je 9. oktobra prošle godine oslobađajuću prvostepenu presudu ratnom komandantu Armije RBiH Naseru Oriću i pripadniku Armije Sabahudinu Muhiću kojima se sudilo po optužbi za zločin protiv ratnih zarobljenika u Bratuncu i Srebrenici 1992. godine, odnosno za zločine u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

PROTUZAKONITO OBJAVLJENA VIJEST DA JE NASERU ORIĆU UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA
Komentari
Na vrh
X