Vijesti i reakcije

OTKRIVAMO: KO DIJELI SPECIJALIZACIJE RODBINI RADOVANA KARADŽIĆA U “VOJNOJ BOLNICI”, DR. PRIM. ABDULAH NAKAŠ?

KO DIJELI SPECIJALIZACIJE RODBINI RADOVANA KARADŽIĆA U “VOJNOJ BOLNICI”, DR. PRIM. ABDULAH NAKAŠ?

Nakon saznanja da postoji mogućnost da je rodbina presuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića dobila posao u nekadašnjoj Vojnoj bolnici tačnije dr. prim. Abdulah Nakaš, bacili smo se u istraživanje i došli do konkretnih detalja ali i dokaza o onome o čemu je riječ.

Naime, bivši direktor UKCS-a Mesihović, je 1. aprila 2015. godine na Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju zaposlio Aleksandru Kerletu, kćerku Ljubice Zelen-Kerleta koja je svastika ratnog zločinca Radovana Karadžića! Aleksandrina majka, Ljubica i sama je bila predmetom istrage haških istražitelja u martu 2009. godine.

Nakon određenog provedenog radnog vremena u Klinici Koševo ovaj put se Aleksandra spominje u okrilju državne bolnice dr. prim. Abdulah Nakaš, gdje joj je dodijeljena specijalizacija za Neurologiju.

Aleksandra Kerleta a sada udato Hadžiahmetović, očigledno se udala za sina Zorana Hadžiahmetovića koji je šef na KUM-u (Klinika urgentne medicine) na Koševu za kojeg se tvrdi da je navodno pomogao i insistirao njeno zaposljenje u državnu bolnicu.

Takođe izvori redakciji navode da je konkurs za specijalizaciju obnavljan već dva puta u državnoj bolnici a smatra se sve razlogom kako bi konačno Aleksandrina prijava ispunila uslove.

Kao što se vidi iz priloženog dokumenta Aleksandra je zaista primljena i dobila je specijalizaciju na neurologiji a sve pod plaštom o zapošljavanju i popuni nacionalnih ključeva što je van pameti.

Dok djeca branilaca Domovine pa čak i srpske nacionalnosti nemaju i ne mogu dobiti posao ili specijalizaciju u Sarajevu, rodbina ratnih zločinaca s Pala to može bez problema. Dok djeca šehida, RVI invalida, demobilisanih boraca, dok djeca sa izvanrednim ocjenama i prosjecima nakon fakulteta završavaju na birou, rodbine i bliži srodnici presuđenih ratnih zločinaca dobivaju poslove u Sarajevu bez problema.

Takođe širom tzv. republike srpske odbijaju se zahtjevi za posao ili specijalizaciju omladini sa Bošnjačkim muslimanskim imenima za šta smo imali već bezbroj prijava.

Tražimo od uprave i rukovodstva državne bolnice dr. prim. Abdulah Nakaš da se konkretno pozabavi ovim pitanjem te da javno objave listu imena koja su odbijena za ovaj vid specijalizacije ali i kako je došlo do dodjele specijalizacije navedenoj osobi.

Pozivamo medije da se pozabave ovim pitanjem te ovakvu vijest prošire i o njoj upoznaju građane ali je i dublje istraže!

Ovakva i slična ponižavanja ne želimo više trpiti niti pojedincima bilo šta može dati za pravo da se igraju sa emocijama žrtava agresije i genocida i sa emocijama preživjelih svjedoka opkoljenog Sarajeva ali i drugih gradova naše Domovine!

AntiDayton pokret 

OTKRIVAMO: KO DIJELI SPECIJALIZACIJE RODBINI RADOVANA KARADŽIĆA U “VOJNOJ BOLNICI”, DR. PRIM. ABDULAH NAKAŠ?
Komentari
Na vrh
X