Vijesti i reakcije

NIHAD ALIČKOVIĆ: POD HITNO KAŽNJAVATI NEGIRANJE GENOCIDA I PROVOKACIJE!

NIHAD ALIČKOVIĆ: POD HITNO KAŽNJAVATI NEGIRANJE GENOCIDA I PROVOKACIJE!

Nakon 23 godina od genocida evidentno je da se poštovanje prema žrtvama genocida nije moglo izgraditi samo od sebe i da su službe i institucije koje su trebale da rade na tome, maksimalno zakazale. Nisu mnogi naučeni da se poštovanje prema žrtvama genocida treba nositi časno, dostojanstveno i ljudski. Nisu mnogi naučeni ni u sopstvenim kućnim ognjištima niti među roditeljima a niti prijateljima da žrtve moraju imati poseban status kod svakog građanina ove zemlje.

Mi, Bošnjaci, patriote, svi oni koji žrtve genocida smatraju svojim srodnicima, svojim najmilijima, nećemo više tolerisati način na koji se žrtve počinjenog genocida omalovažavaju, ne poštuju i vrijeđaju, kako se nad njima vrši novi genocid. Nećemo dozvoliti da ono što nam je učinjeno, što je dio naše najkrvavije historije predmet ismijavanja i pranja usta svakog bezobraznika, svakog neodgojenog derišta ili isfrustriranog funkcionera i političara ili drugog odgovornog lica.

Tražimo od vlasti da se već jednom pooštre mjere, da se pojedinci, osobe koje negiraju PRESUĐENI I DOKAZANI GENOCID NAD BOŠNJACIMA, kazne novčanim kaznama od 20.000 KM, i uz to izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje pet mjeseci.

Javno negiranje genocida, vrijeđanje žrtava genocida, najavljivanje ili pozivanje na novi genocid i slično moraju pod hitno već jednom biti kažnjene.

Tražimo od vlasti, od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da kazni urednika Informativnog programa BHT1 Marka Radoja zbog njegove odluke o zabrani nošenja cvijeta Srebrenice, simbola počinjenog genocida, od strane novinara IP-a! Ovo je napad na istinu, zabranjivanje propagiranja i podsjećanja na istinu i na genocid.

Tražimo od vlasti i od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da identifikuje maloljetno lice sa video snimka iz Mostara koje uzvikuje NOŽ, ŽICA, SREBRENICA… nakon utakmice Hrvatske reprezentacije na svjetskom prtvenstvu, a zatim kazni kao navedeno njegove roditelje bez mogućnosti bilo kakvog ublažavanja kazne.

Tražimo od vlasti i Tužilaštva Bosne i Hercegovine da kazni kao navedeno Rajka Vasića, člana glavnog odbora stranke SNSD zbog njegove peovokacije urtava na račun presuđenog genocida koju je napisao na svom Twiteru a koja glasi: “Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”. Poruka Vasiću: ČEKAMO TE S NESTRPLJENJEM RAJKO!!!

Ove i slične izjave i natpisi se već jednom moraju početi kažnjavati. Tražimo od institucija odgovornih za takve kazne da se pozabave ovakvim pitanjima i komentarima te sankcionišu pojedince. Ukoliko istoimeni pojedinac ponovi kazneno djelo, Tužilaštvo i Sud BiH dužni su mu onda izreći kaznu dvostruko veću i dužu.

Zamislite jednog njemačkog političara ili jednog političara u Njemačkoj koji je porijeklom iz neke druge EU države, kako za skupštinskom govornicom negira počinjeni Holokaust nad Jevrejima… ne možete ni zamisliti te svjetske komentare!!!

Neka je žrtvama agresije i genocida vječni rahmet a na nama je da čuvamo njihovu časno prolivenu krv od uvreda a preživjele žrtve da čuvamo od pokušaja novog genocida.

Mi smo na jedan način negatorima i bezobraznicima zahvalni za njihive izjave i negiranja, jer nam samo potvrđuju sliku o sebi.

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

NIHAD ALIČKOVIĆ: POD HITNO KAŽNJAVATI NEGIRANJE GENOCIDA I PROVOKACIJE!
Komentari
Na vrh
X