Obavijesti

KANDIDOVALI SMO AVDU HUSEINOVIĆA ZA ŠESTOAPRILSKU NAGRADU GRADA SARAJEVA

KANDIDOVALI SMO AVDU HUSEINOVIĆA ZA ŠESTOAPRILSKU NAGRADU GRADA SARAJEVA

Juče u 12:22 kao i najavljeno u ime svih nas koji poštujemo rad i djelo našeg brata Avde Huseinovića, predali smo potrebni materijal i prijavili ga kao jednog od kandidata za ŠESTOAPRILSKU NAGRADU GRADA SARAJEVA!

⚜️ Avdo Huseinovic rođen je 25. novembra 1973. godine u Sarajevu gdje i danas radi i živi. Svoj dobrinos dao je i tokom agresije na našu Domovinu braneći grad Sarajevo kao pripadnik Armije RBiH.

Avdo Huseinović je muzički producent, novinar, publicista, kolumnista, pisac, istraživač, režiser i autor desetina dokumentarnih filmova.

Napisao je na hiljade kolumni na temu ratnih zločina, agresije i genocida ali i časne odbrane Domovine, sve s ciljem jačanja kulture sjećanja. Iza sebe ima četiri pisana i izrazito zapažena važna djela:

AUTOR JE KNJIGA:
– „Dželati naroda mog“ (2009.),
– „Naser – od Gazimestana do Haga i nazad“ (2013.),
– „Stazama bosanskih vitezova“ (2014.),
– „Bosanski dan „D“ ili „Slučaj Dobrovoljačka“ (2017.)

AUTOR JE DOKUMENTARNIH FILMOVA:
– „Vanzemaljci iznad Sarajeva“ (2008.),
– „Krvavi ples po šeheru“ (2010.),
– „Daleko je Tuzla“ (2010.),
– „Bosna ili smrt“ (2011.),
– „A bili su samo djeca“ (2012.),
– „Dvadeset godina 1. korpusa Armije RBiH“ (2012),
– „Na Drini krvavi Višegrad“ (2014.),
– „Prijedorska polja smrti“ (2014.),
– „Logori smrti“ (2014.),
– „Dobrinja, opsada u opsadi“, (2015.),
– „Herceg Bosna – Zločin i kazna“ (2015.),
– „Operacija Sana 95 – Nedovršena pobjeda“ (2015.),
– „Bošnjaci – Genocid u kontinuitetu“ (2016.),
– „Djeca iza žice“ (2017.),
– „Prvi mart“ (2017.),
– „Živi štit“ (2017.),
– „Tomašica grobnica fudbalera“ (2017.)…

U toku je priprema i izrada još nekoliko dokumentarnih filmova koji će kao i prethodni ostaviti veliki trag Avdinog vakufa koji nas zadužuje da taj uvakufljeni materijal plasiramo i širimo dalje prezentujući ga novim generacijama.

Za šestoaprilsku nagradu, Avdo Huseinović ima i više nego potreban materijal te se Avdi ne može pokloniti, već treba časno i s posebnim značajem uručiti ova nagrada Grada Sarajeva.

Za potrebnu prijavu, skupljeno je tajno preko 200 potrebnih potpisa građana sa područja Kantona Sarajevo kako uslovi za kandidaturu nalažu. Prijavu za kandidata predali kao neformalna grupa građana “AD pokret”, jer Avdo prvenstveno ima najveće poštovanje među običnim građanima Sarajeva i cijele BiH.

‼️ Ovim putem, pozivamo komisiju i odbor za dodjelu šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, da na spisak dobitnika u oblasti kulture i umjetnosti i očuvanja historijskih vrijednosti naše zemlje Bosne i Hercegovine, upiše zasluženim zlatnim slovima ime Avde Huseinovića!

Takođe pozivamo sve one koji su u mogućnosti da ovu kandidaturu predstave u što širem obimu i u onakvom obliku u kakvom njegov uvakufljeni rad zaslužuje.

Avdo Huseinović nije znao za ovu prijavu i tek juče nakon što smo predali prijavu, saopštili smo mu da je jedan od kandidata tako da je prikupljanje ličnih podataka za prijavu bilo tajno.

U ime svih potpisanih i svih onih koji bi to rado učinili a nisu znali, zahvaljujem se svima pa tako i Avdi Huseinoviću za sve što je uradio i što radi ali i što namjerava ako Bog da da uradi.

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

KANDIDOVALI SMO AVDU HUSEINOVIĆA ZA ŠESTOAPRILSKU NAGRADU GRADA SARAJEVA
Komentari
Na vrh
X