Vijesti i reakcije

INICIJATIVA ISKORAK: PODRŠKA ANTIDAYTON POKRETU I ASKERU

INICIJATIVA ISKORAK: PODRŠKA ANTIDAYTON POKRETU I ASKERU

Na našu adresu jutros je pristiglo pismo podrške Inicijative ISKORAK na čelu sa uvaženim bratom prof. Saninom Musom. Pismo prenosimo u cjelosti ali se i zahvaljujemo na vrijednim riječima!

Kulminacija političke gluposti Dragana Čovića dostigla je ovih dana vrhunac izjavama o Islamskoj BiH, te navodnom Kalifatu, kako to reče politički predstavnik bh Hrvata, nekadašnjih Bošnjaka katolika.

Žalosno je što je došlo ovako otužno i ogavno vrijeme da se svaka šuša može igrati i izigravati sa islamskim vrijednostima i svetinjama. Nije nepoznato da su muslimani danas u poziciji američkih crnaca, afroamerikanaca, sa sredine prošlog stoljeća, ili Jevreja četrdesetih godina istog stoljeća, u Evropi.
 Nažalost, fanatizam gorljivih neznalica iz muslimanskih redova, uveliko je doprinio situaciji kakvu imamo, kakvu živimo i proživljavamo.
 Esencija ovakvog stanja jeste napadanje i pokušaj omalovažavanja svih progresivnih snaga u Bošnjaka, onih koji se bore protiv zaborava na agresiju i genocid, kakav je AntiDayton pokret, da svojim vođom, Nihadom Aličkovićem, te onih koji nastoje pozitivno usmjeravati i odgajati našu mladež, kakvo je udruženje Askeri, sa svojim osnivačem i glavnim protagonistom, Enverom Hebibovićem. I jedan i drugi, pobrojani, se privode i procesuiraju. 
Ne odgovara četničko ustaškog kliki da se podsjeća na genocid i zločine nad Bošnjacima, kao što im ne odgovara ni da naša djeca zdravo rastu i razvijaju se.

Neko pokušava naoružane, istetovirane jalijaše dovesti u istu ravan sa djecom koja pušu balone i ganjaju gume po livadi!
 Apsurdno!
 Zbog svega, Inicijativa Iskorak daje punu podršku i AntiDayton pokretu, u njihovim pozitivnim aktivnostima za državu Bosnu i Hercegovinu, koje su nam zajedničke, kao i Askerima, u njihovom nastojanju da nam djeca zdravo odrastaju i profilišu se u zdrave i korisne članove društva.

A dušmana što se tiče, oni će uvijek raditi svoj posao na zatiranju i satiranji Allahovog svjetla i Njegove vjere, njima je dovoljan Allahov ajet
 LEKUM DINUKUM VE LIJE DIN!

Inicijativa ISKORAK

INICIJATIVA ISKORAK: PODRŠKA ANTIDAYTON POKRETU I ASKERU
Komentari
Na vrh
X