Vijesti i reakcije

HAMDIJA ABDIĆ TIGAR I OSTALI PUŠTENI NA SLOBODU

HAMDIJA ABDIĆ TIGAR I OSTALI PUŠTENI NA SLOBODU

Kantonalni sud u Bihaću, na upravo završenom ročištu, odbio je prijedlog Tužilaštva USK za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću i drugima u predmetu navodnog ubistva generala HVO Vlade Šantića i oni su pušteni slobodu, potvrdila je Fata Nadarević, predsjednica suda.

Hamdija Abdić, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović privedeni su danas u Tužilaštvo USK iz prostorija Federalne uprave policije, a ročište u Kantonalnom sudu počelo je u 14:30 sati.

Kako nam je potvrdila Nadarević, prijedlog Tužilaštva za određivanjem mjere pritvora osumnjičenim Sud je odbacio i oni su pušteni na slobodu.

Hamdiju Abdića, nekadašnjeg komandanta 502. viteške brigade Petog korpusa Armije RBiH i četvoricu navodno osumnjičenih jučer su, po naredbi Tužilaštva USK, lišili slobode pripadnici Federalne uprave policije (FUP) zbog navidne sumnje da su odgovorni za još ne dokazano ubistvo generala HVO Vlade Šantića, koje se navodno desilo u noći 08. na 09. mart 1995. godine u Bihaću. Od te noći, Šantiću se gubi svaki trag i vodi se kao nestala osoba tako da se ne može govoriti o ubistvu već samo špekulisati.

preuzeto: Klix – uredio: AntiDayton

HAMDIJA ABDIĆ TIGAR I OSTALI PUŠTENI NA SLOBODU
Komentari
Na vrh
X