Obavijesti

BROTHERLOVE CLOTHING: NOVA KOLEKCIJA PATRIOTSKE LINIJE

BROTHERLOVE CLOTHING: NOVA KOLEKCIJA PATRIOTSKE LINIJE

Brotherlove Clothing je bosanskohercegovački brend odjeće koji je nastao 20. oktobra 2016. godine. Rodonačelnici ideje za ovaj brend su braća Maid i Emir Milinkić, porijeklom iz Zavidovića. Odjeća njihovog brenda je inspirisana iskrenim patriotizmom i beskrajnom ljubavlju prema našoj jednoj i jedinoj Domovini.

This slideshow requires JavaScript.

– Prva Brotherlove kolekcija „Freedom-Sloboda“ se odlikuje općepoznatim ljiljanom. Ljiljan je obavijen bodljikavom žicom, a na njegovom, bolom povrijeđenom vrhu, raspršuju se ptice. To simbolizira trenutno stanje u državi. Nažalost, vojska mladih je primorana da glavom bez obzira bježi iz njima najdraže Domovine.

– „Svi smo mi Krivaja“ je njihova druga kolekcija. Nju posvećuju rukometnom klubu Krivaja iz Zavidovića, klubu sa reputacijom duge i uspješne tradicije. Jedan dio zarade odvaja se za ovaj klub.

– „Gazija“ je treća kolekcija ovoga brenda. Ona je, zapravo, proistekla iz neočekivane podrške ljudi širom Bosne i Hercegovine. Ovu kolekciju odlikuje natpis „I krv svoju za Bosnu moju“.

– Spletom nepredvidivih životnih okolnosti, Emirov brat Maid odlazi iz Bosne i Hercegovine. Prije tog odlaska, braća su zajedno realizirala „Inat silan bosanski“, svoju četvrtu kolekciju. Oni, zapravo, vole kazati kako nema nigdje toliko inata, toliko prkosa kao kod nas, ali i nigdje toliko plemenitosti i ljudskosti.

– „Domovina“ je peta kolekcija. Emir kaže kako ovu kolekciju posvećuje svome bratu Maidu, a kolekciju krasi natpis „Jedna si jedina“. To je Emirova poruka za Maida, ali i za sve one koji su iz bilo kojeg razloga bili primorani napustiti našu Domovinu. Emir kaže kako su oni koji su otišli, i koji još uvijek odlaze, učinili to teška srca. A dom je tamo gdje ti srce spava, poručuje Emir.

– „Prkosna Bosna“ je šesta kolekcija ovog bosanskohercegovačkog brenda. Nju odlikuje natpis „Ostajem da s Bosnom prkosim“. Poruka je zapravo u sugestiji kako, neovisno o našem trenutačnom stanju, trebamo biti svi sretni zato što imamo svoju državu, a pogotovo zato što znamo kroz kakav belaj smo prošli. „Tu su naša ognjišta, stoput krvlju plaćena…“

I, na kraju, Emir nam poručuje kako je u pripremi i sedma kolekcija, inspirirana sloganom „Dom je tamo gdje ti srce spava“.

Napomenimo još kako Brotherlove odjeću ponosno nose mnoge poznate bosanskohercegovače ličnosti, od kojih ističemo: Amela Tuku, Nasera Orića, Fikreta Hodžića, Damira Džumhura, Deniala Ahmetovića, Ammara Švrakića, Emira Aličkovića, Rijada Bajića, Hamzu Alića, Mecu Cazina, Raziju Čolaković…

Navode takođe da se od samog početka dio zarade od prodaje odjevnih predmeta odvaja za pomoć onima kojima je ta pomoć potrebna.

Pa, braćo – aferim, samo naprijed!

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se jave i kontaktiraju BLC i naruče sebi nešto iz ove kreativne patriotske priče. 

https://www.facebook.com/brotherlove.clothing/

AntiDayton pokret 

BROTHERLOVE CLOTHING: NOVA KOLEKCIJA PATRIOTSKE LINIJE
Komentari
Na vrh
X