Vijesti i reakcije

BOLNA GODIŠNJICA UBISTVA ŠESTERO DJECE NA SANKANJU 1994. GODINE

BOLNA GODIŠNJICA UBISTVA ŠESTERO DJECE NA SANKANJU 1994. GODINE

Na današnji dan 22. januara 1994. godine srpski zločinci sa položaja tzv. vrs ispalili su smrtonosne granate koje su odnijele šest života koja su ispred zgrade bila na sankanju.

Zlotvori bez imalo kajanja i sa namjerom ubili su šestero djece opkoljenog Sarajeva i na taj način otvorili prozore tuge njihovim najmilijim zauvijek. Ubijeni su samo jer su osmijehom i svojim životima prkosili opsadi i agresiji. Ubijeni su samomzato što je ideološki fašistički i zločinački naboj srpskih zločinaca bio žedan krvi. Počinili su masakr koji nam svima mora biti vječna opomena da se ovakve scene mogu ponovo planirati ali da ne smijemo dozvoliti nikada više da nam se one dogode.

Tokom igre na snijegu, tokom zimske radisti šest sarajevakih mališana, ubijeni su:

– Indira Brković (rođena 1982), danas bi imala 35 godina…

– Jasmina Brković (rođena 1989), danas bi imala 28 godina…

– Mirza Dedović (rođen 1986), danas bi imao 31 godinu…

– Danijel Jurenić (rođen 1983), danas bi imao 34 godine…

– Nermin Rizvanović (rođen 1981), danas bi imao 36 godina… i

– Admir Subašić (rođen 1986) danas bi imao 31 godinu.

Svi oni i one mogli su danas biti jedna novi Edin Džeko, jedna nova doktorica ili jedan novi profesor a u najmanju ruku danas su mogli biti porodični ljudi i imati svoju djecu možda u godinama u kojima su oni ubijeni.

ovakvi zločini se ne smiju zaboraviti nikada, jer, zaborav je jedan od naših najvećih neprijatelja i protiv njega se moramo boriti razvojem kulture sjećanja.

Neka se nikada ne zaboravi i ne ponovi i neka je vječni rahmet i mir ubijenoj djeci u C-fazi na Alipašinom polju tokom sankanja ali i svoj djeci naše Domovine!

AntiDayton pokret je i danas položio cvijeće na mjestu ubistva naših šest mališana.

AntiDayton pokret

BOLNA GODIŠNJICA UBISTVA ŠESTERO DJECE NA SANKANJU 1994. GODINE
Komentari
Na vrh
X