Vijesti i reakcije

AZRA DURIĆ: KAKO DRAGAN ČOVIĆ MANIPULIŠE RIJEČIMA KADA PRIČA O DRŽAVI BiH I GRAĐANIMA

AZRA DURIĆ: KAKO DRAGAN ČOVIĆ MANIPULIŠE RIJEČIMA KADA PRIČA O DRŽAVI BiH I GRAĐANIMA

Reakciju gospođe Azre Durić prenosimo u cjelosti:

Dragane Čoviću, nisi mogao ni da ovaj dan proslave nezavisnosti države da se ne služiš podmetanjima zabluda o historijskim faktima pomoću revizione konstrukcije rečenica, koje će odgovarati tvojim političkim ciljevima (jer ratni ciljevi na tvoju žalost nisu bili ispunjeni).

CITAT: “Dan nezavisnosti obilježavamo kao historijsku potvrdu opstojnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, zajednice tvorbenih i ravnopravnih naroda, i svih njenih zitelja.” KRAJ CITATA!

Dakle, želi da naglasi, da je BiH zajednica nastala/stvorena od strane tri naroda, tj. ko biva sastali se Bošnjaci, Srbi i Hrvati pa odlučili da stvore državu Bosnu i Hercegovinu. Koja glupost!

Kada je prva zajednica pod imenom Bosna nastala tada ti “tvoji” narodi nisu ni postojali! Tada je postojao jedan narod Bošnjani, koji se danas zove BiH narod. Dakle nemoj pričati neistine da su 3 savremena naroda tvorci BiH zajednice, oni su samo njeni nasljednici. Ali su svi drugi koji ne pripadaju tim etničkim grupama takođe nasljednici i imaju isto pravo na državu i stoga je jedino pravilno reći građani BiH.

Dakle, što se tiče NASTANKA teritorijalne (danas državne) zajednice ljudi, Bosna je stvorena od zajednice jednog naroda koji je tada tu živio, ili tačnije rečeno vladari koji su držali teritoriju pod kontrolom automatski su davali njenim stanovnicima pravo da je tretiraju kao svoju (naravno i obavezu da plaćaju porez).

Vezano za NEZAVISNOST, kad je RBiH pred agresiju izglasala nezavisnost od Jugoslavije taj čin je potvrđen od strane tadašnjih građana a ne naroda!
Takođe kada su vojske od susjednih država potpomognuti sa kvislinzima iz RBiH izvršile agresiju na nju tada su opet građani odbranili tu državu kroz Armiju RBiH. Jedino je istina što se tiče konkretnih naroda je da su Bošnjaci doživjeli genocid. Zato ti je bolje da ne spominješ te “narode” koji su stvorili Bosnu jer dobro znamo u ime čija dva naroda je izvršen udruženi zločinački poduhvat na tu istu državu i ubijanje najbrojnijeg njegovog trećeg naroda!

Dakle prestani lupetati i izvrtati teze jer to ti neće proci nigdje!

S obzirom da ovo govori kao predstavnik države, pitam se da li postoji način da se ovaj prevrtljivac kazni za izvrtanje istine na najvišem državnom nivou.

piše: Azra Durić – AntiDayton pokret 

AZRA DURIĆ: KAKO DRAGAN ČOVIĆ MANIPULIŠE RIJEČIMA KADA PRIČA O DRŽAVI BiH I GRAĐANIMA
Komentari
Na vrh
X