Aktivnosti

ANTIDAYTON POKRET PODIJELIO BAJRAMSKE PAKETIĆE DJECI U LIVNU

ANTIDAYTON POKRET PODIJELIO BAJRAMSKE PAKETIĆE DJECI U LIVNU

I ovaj Bajram uspjeli smo skupiti novac i obradovati djecu pored stotine opstrukcija koje su postojale u proteklih 15-tak dana.
Juče smo obradovali 70 djece Livna predškolskog ali i školskog uzrasta do 3. razreda osnovne škole.

Juče smo u dvorištu džamije Čurčica u centru Livna, obradovali djecu koja se ovdje rađaju i odrastaju kao heroji. Biti rođen i odrastati u sredini koja te negira i ne prihvata onakvog kakav jesi, sigurno nije jednostavno i zato su ova djeca i njihovi roditelji heroji odbrane časti bošnjaštva i heroji opstanka na ovim prostorima.

Ovaj kurban Bajram odlučili smo se za Livno. Na prijedlog našeg brata Avdo Huseinovic odlučili smo se za dio Bosne u kojem hrvatska politika odlučuje o načinu života i koja diskriminiše Bošnjake u okruženju kojim manipuliše. Vrlo moguće da će naredna prilika za novu godinu biti Derventa ako Bog da…

Hvala domaćinu Samiru efendiji Đonlagiću koji je odvojio vrijeme s nama i djecom.

Najveća zahvalnost ide svima onima koji su donirali novac, koji nesebično od sebe svaki Bajram obraduju neku povratničku djecu putem našeg pokreta i mi smo vam neizmjerno zahvalan i na povjerenju i na pomoći.

Ljubimo vas i volimo i hvala vam na svemu… Neka se svim donatorima njihov hallal vrati na najbolji mogući način a najviše dobrim zdravljem a onda svim što požele. Napravili smo jedan lijep i fin sevap i danas. Na listu obradovanog mjesta, sela i gradova sada dopisujemo i ime grada Livno!

Do sada smo bajramskim i novogodišnjim paketićima obradovali djecu, Konjević Polja, Glogove, Jelača, Foče, Liplja, Zvornika, Diviča, Kotor Varoši, Prozora, Gornje Grapske, Zecova, Višegrada, Međeđe, Bijeljine i sada i Livna.

Fotografije možete pogledati ovdje:

AntiDayton pokret
Nihad Aličković

ANTIDAYTON POKRET PODIJELIO BAJRAMSKE PAKETIĆE DJECI U LIVNU
Komentari
Na vrh
X