Vijesti i reakcije

ANTIDAYTON POKRET: OSUĐUJEMO DANAŠNJI POTEZ NA KAPIJI U TUZLI

ANTIDAYTON POKRET: OSUĐUJEMO DANAŠNJI POTEZ NA KAPIJI U TUZLI

OSUĐUJEMO DANAŠNJE BEZOBRAZNO NEPOŠTIVANJE MJESTA ZLOČINA I MJESTA BOLA NE SAMO ZA TUZLU I TUZLAKE VEĆ ZA CIJELU BiH PA TAKO I SARAJEVO

Nakon današnjeg sramnog čina jednog od maloljetnika ekskurzije koja je iz Sarajeva stigla u Tuzlu, dužani smo reagovati ljudski i građanski i kao zaštitnici istine i spomenika koji govore istinu o agresiji i genocidu na ovaj bezobrazan čin.

Razlog ovog čina je apsolutno ne bitan niti nas zanima, jer ne može zasigurno predstavljati nijednu skupinu navijača koje je ovo lice potpisalo. Ova osoba, da je pravi navijač jednog od potpisanih klubova, nikada ne bi potpisala oba navijačka tabora što dovoljno govori o njegovoj neozbiljnosti i neupućenosti u sam navijački rivalitet sarajevskih navijačkih grupa Hordi Zla i Manijaka bez obzira koliko poštovanje ipak postoji tu negdje između.

Pozivamo ovim putem navijačke grupe Željezničara Manijake i Sarajeva Horde Zla, da se javno ograde od ovog čina jer ovo je i više nego ne poštivanje žrtava koje bole i nas u Sarajevu. Mi jako dobro znamo šta je “KAPIJA” jer ih imamo nekoliko u samom Sarajevu i znamo šta je bol i masakr.

PRIJEDLOG:

Ovim putem takođe dajemo za prijedlog da se ovo već identifikovano lice nauči pameti i bude lekcija svima drugima koji oskrnave bilo koje mjesto zločina te da uz pratnju policije bude doveden pred tuzlansku kapiju.
Pozivamo policijske službe da sa adekvatnim farbama i rekvizitima za farbanje ovo lice sa fotografije obavezno dovedu na mjesto zločina i javno ga za kaznu stave pred stub srama i da cijeli dan farba cjelokupan zid i zid pored a ne samo četiri ispisana slova. Dakle lekciju treba naučiti na sraman način i za ovaj čin treba biti kažnjen.

Na taj način ovo lice nadamo se naučit će lekciju koju bi trebalo da već zna i da BOL poput žrtava agresije i genocida nikada i nikada i nikada ne smiju biti tema rivaliteta niti navijača niti regija ni gradova niti bilo koje vrste rivalstva u BiH. Ovo lice evidentno ne zna ništa o tuzlanskim žrtvama ali evidentno ne zna ništa ni o svojoj ni o historiji svoga naroda.

Pozivamo policijske strukture da usvoje ovaj prijedlog te pozivam navijačke grupe Horde Zla i Manijaci da se ograde od ovog bezobraznog poteza jer nam je svima poznato koliko puta su ove dvije navijačke skupine odale poštovanje tuzlanskim žrtvama na Kapiji.

Ovaj današnji potez je dokaz koliko nam period agresije i genocida pod hitno treba u školske udžbenike, koliko nam hitno treba maksimalna edukacija omladine na temu žrtava i mjesta zločina. Ovaj čin govori koliko nam hitno treba razvoj svijesti i kulture sjećanja i poštovanja prema žrtvama agresije i genocida.

Znamo da će malodušnoci sa zadovoljstvom dočekati ovaj potez koji treba da baci kost između Sarajeva i Tuzle što je van pameti jer žrtve u Tuzli i u Sarajevu su iste. Ovo je potez pojedinca i siguran sam da će se svako normalan postidjeti ovog čina.

ps: Pozivamo na razum i dostojanstvo. Pozivamo na pribranost, bez prijetnji smrću i slično. Naravno da počinioca treba kazniti ali ujedno ga i naučiti da poštuje bol koja je rasprostranjena širom naše domovine. Takođe smatramo da se i školska ustanova koju navedeno lice pohađa treba pozabaviti pravnim pitanjima s obzirom da je prekršio mnoga pravila kada su u pitanju ekskurzijski kodeksi ponašanja itd. 

AntiDayton pokret 

⚜️

ANTIDAYTON POKRET: OSUĐUJEMO DANAŠNJI POTEZ NA KAPIJI U TUZLI
Komentari
Na vrh
X