Aktivnosti

ANTIDAYTON POKRET, JASMINKI HEROJINI KRAJINE URUČIO POMOĆ

ANTIDAYTON POKRET, JASMINKI HEROJINI KRAJINE URUČIO POMOĆ 

This slideshow requires JavaScript.

Prije nepunih sedam dana, mene, Nihada Aličkovića u ime AntiDayton pokreta zamolio je Edin Kadic da na neki način probamo pomoći Jasminki Baković koja živi u teškom uslovima sa svojom starom majkom, sa kćerkom i dvogodišnjim unukom u Bihaću. 

Jasminka je bila pripadnik 201. brigade, 5. korpusa ARBiH, ranjavana je tokom odbrane ali takođe i nažalost zarobljavana od strane četnika kada je bila i silovana i zlostavljana. Iako je preživjela agresiju, Jasminka danas živi teško te je više puta njena priča osvanula u nekom od medija. U više navrata je protestovala i štrajkala glađu ispred mnogih institucija. Jasminki su najviše i jako često pomagali pojedinci ali ona želi intitucionalnu pomoć za rješavanje njenog stambenog problema jer stan u kojem se sada nalazi nije njen već je dobila na korištenje od opštine.

Izvan javnosti uspjeli smo angažovati par ljudi da pomognu u ovoj akciji i vrlo rado su se odazvali. Obećao sam da ćemo bar jednom pomoći Jasminki i dostaviti nešto od te pomoći pa koliko god bude moguće.

Jasminki smo dostavili danas i predali tablete koje koristi, u vrijednosti oko 70,KM za naredna tri mjeseca, dostavili smo joj i hranu i hemijsko/higijenske namirnice u vrijednosti oko 150-200,KM i uz to 300,KM pomoći u novcu.

➡ Zahvaljujem se Kanlic Edinu, Ovnović Saneli iz Helping Hearts from B&H i Kasim Tony Pervizu za doniranih ukupno 300,KM.

➡ Zahvaljujemo se Lejli za donirane medikamente za Jasminku.

➡ Zahvaljujem se Karalić Elviru i njegovom udruženju POMOZI.BA na paketu hrane i higijensko/hemijskim sredstvima za Jasminku.

➡ Hvala Samir Ahmicu za plaćeno gorivo i put kako bi iz Sarajeva sve bilo dostavljeno u Bihać na adresu.

Neka se ove donacije svima vrate na najbolji mogući način a najviše dobrim zdravljem vas i vaših najmilijih.

AntiDayton pokret
Alen Mahović & Nihad Aličković

ANTIDAYTON POKRET, JASMINKI HEROJINI KRAJINE URUČIO POMOĆ
Komentari
Na vrh
X